domorinthos | Reconstruction of Stone Warehouse, P.P.A. – 2014

Reconstruction of Stone Warehouse, P.P.A. – 2014

Reconstruction of Stone Warehouse, P.P.A. - 2014

 

Architectural Study:
G.Arahovitis, architect
L.Bobou-Arahovitou, architectural consultant
I.Mpali, architect
K.Palli, designer
M.Ikonomidou, designer

Structural Study:
Domos, consulting engineers

Study of Mechanical and Electrical Services:
E.Radiotis, mechanical and electrical engineer

Passive Fire Study:
K.Mormori, architect-MSc Environmental Design
L.Avgos, civil engineer
        
Transportation Study:
S. Fragkineas, traffic engineer and mechanical engineer

Environmental Impact Assessment:
ENNOUS, business development company

Building Area: 4.200 m2
Client: Piraeus Port Authority
Budget: 7.000.000€

 

Reconstruction of the postwar warehouse in the area of the Cultural Coast of P.P.A.
The building is reconstructed and redesigned in order to house the passenger terminal, the P.P.A. historic archive, the exhibits of Ancient Greek Technology and Exhibition Center.  
Key design elements were:
Maintaining the character of the outer shell of the building.
Required interventions through distinctness and independence.

1

2a

2b

3

4

5a

5b

6

7

8a

8b

9

10

11