domorinthos | Mixed used development – 2005

Mixed used development – 2005

Mixed used development, Hania - Crete - 2005

 

Architectural Study:
DOMORINTHOS:
G.Arahovitis, architect
L.Bobou-Arahovitou, architect
M.Leza, civil engineer
M.Gournianakis, architect
S.Mpavela, designer
K.Palli, designer

Structural Study:
J.Marneris & Associates Ltd, civil engineers

Study of Mechanical and Electrical Services:
PROTON Consulting Engineers Ltd, mechanical engineers

Passive Fire Study:
E.Fragkou, electrical engineer

Sustainable Design Study:
K.Mormori, architect-MSc Environmental Design

Traffic Impact Study:
K.Koklas, civing engineer- traffic engineer

Automation study for a car parking system:
SYSTEMPARK

Lighting Study:
Stilvi Ltd

Area of Plot: 1715,00 m2
Building Area: 4.600,00 m2
Client: AKTER Company
Budget: 13.000.000 €
Construction Date: 2010

 

The complex consists of three buildings with an internal atrium and courtyards that communicate with the square in front of the building. The buildings are connected through glassed corridors. The complex consists of retail in the ground floors, office spaces in all other levels with an underground parking with space for 250 cars.

The strong presence of the neoclassical buildings in Hania as well as the proximity to the Prefecture building affected the morphology of the volumes and the facades. The complex is designed with a modern approach and modern materials. The facades are formed in three horizontal sections with different type of openings and typical features of the neoclassical buildings. Priority was given to sustainable design.

akter_A

akter_B1

akter_B2

akter_C1

akter_C2

akter_D1

akter_D2

akter_E

akter_F