domorinthos | Outdoor Refurbishment in Piazza Mela shopping Center – 2011

Outdoor Refurbishment in Piazza Mela shopping Center – 2011

Outdoor Refurbishment in Piazza Mela shopping Center, Kifissia- 2011

 

Architectural Study:
DOMORINTHOS:
G.Arahovitis, architect
L.Bobou-Arahovitou, architect
M. Gournianakis, architect
K.Mormori, architect-MSc Environmental Design
N.Kesaros, architect
K.Kampouri, architect
K.Palli, designer

Structural Study:
A.Lezas-Th.Papadakis & Partners L.P., civil engineers

Study of Mechanical and Electrical Services:
G.Papadopoulos, mechanical and electrical engineer
P.Argiros, mechanical and electrical engineer

Study of Acoustics::
Th.Timagenis, architect

Lighting Study:
Stilvi Ltd

Landscape Study:
S.Sekliziotis, agriculturist- landscape architect
L.Sekliziotis, architect

Area of Plot: 3.740,00 m2
Building Area: 2.950,00 m2
Client: Mela Shopping Centre

 

Participation in a closed design competition: 2nd prize

The design aimed in :
Respecting the historical, eclectic “Pavlos Melas” building as well as the existing architectural elements of the complex.
Promoting the quality with modern tools and creating new landmarks and a new identity on the Centre

 

piazza_mela_A

piazza_mela_B

piazza_mela_C

piazza_mela_D1

piazza_mela_D2

piazza_mela_D3

piazza_mela_D4