domorinthos | ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – 1997

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – 1997

Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Ε.Σ.Υ.Ε.) ,οδ. Πειραιώς, Πειραιάς - 1997.

 

Αρχιτεκτονική μελέτη:
ΔΟΜΟΡΙΝΘΟΣ:
Γ.Αραχωβίτης, αρχιτέκτων
Λ.Μπόμπου-Αραχωβίτου, αρχιτέκτων
Ε.Ραΐκου-Σταύρου, αρχιτέκτων
Ν.Πετροσιάν, αρχιτέκτων
Μ.Λέζα, Πολιτικός μηχανικός
Κ.Πολυχρονίου, αρχιτέκτων
Ε.Χατζηλοϊζου, αρχιτέκτων
Λ.Μπαρμπία, διακοσμήτρια
Ν.Πάντου, σχεδιάστρια – διακοσμήτρια

Στατική μελέτη:
ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Π.Ε., πολιτικοί μηχανικοί

Μελέτη H/M εγκαταστάσεων:
ΤΕΜΗ Ο.Ε., μηχανολόγοι μηχανικοί

Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας:
Χ.Σάττενμαν, αρχιτέκτων

Βιοκλιματική μελέτη:
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ)

Μελέτη σήμανσης:
Π.Παλιός, αρχιτέκτων

Μελέτη φωτισμού:
Στίλβη Ε.Π.Ε.

Κυκλοφοριακή μελέτη:
Γ.Μικρούδης,  πολιτικός μηχανικός

Έκταση οικοπέδου: 3.850 μ2
Δόμηση κτιρίου: 20.000 μ2
Κύριος του Έργου: Κτηματική Εταιρία Δημοσίου
Προϋπολογισμός : 5.000.000.000 δρχ.
Έτος κατασκευής 2002

 

Το συγκρότημα βρίσκεται στο τέλος του άξονα της οδού Πειραιώς. Την διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας του καθόρισε η ένταξή του στον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής, το ύψος των γύρω κτιρίων και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του κτίσματος.

Οι όγκοι μέχρι τον τρίτο όροφο ακολουθούν μιά λιτή φυσιογνωμία προσαρμοσμένη στην οδό Πειραιώς ( κατακόρυφα ανοίγματα, επικάλυψη οπτοπλινθοδομής) ενώ στους πάνω ορόφους διαμορφώνεται η φυσιογνωμία ενός σύγχρονου δημόσιου κτιρίου (μεγάλα ανοίγματα, επένδυση με πανέλα αλουμινίου). Βάρος δόθηκε στον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Το κτίριο αντιπροσώπευσε την χώρα στην 15η διεθνή συνάντηση της Passive and Low Energy Architecture (PLEA) στην Βαρκελώνη το 1998.

esye_A1

esye_A2

esye_B-bl

esye_C-bl

esye_D-bl