domorinthos | “ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” – 2014

“ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” – 2014

Κτίριο "ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", Ακαδημία Πλάτωνα, Χρηματοδότηση "'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος"
Αθήνα - 2014. 

 

Αρχιτεκτονική μελέτη:
ΔΟΜΟΡΙΝΘΟΣ:
Γ. Αραχωβίτης, αρχιτέκτων
Λ. Μπόμπου Αραχωβίτου σύμβουλος, αρχιτέκτων
Μ. Γουρνιανάκης, αρχιτέκτων
Χ. Ντέτσικα, αρχιτέκτων
Α. Σκορλέτου, σπουδ. αρχιτεκτονικής
Δ. Νικολόπουλος, σχεδιαστής
Κ. Πάλλη, σχεδιάστρια

Στατική μελέτη:
Φρέρης Λουκάς & Σια Ε.Ε., πολιτικός μηχανικός

Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων:
PROTON Μελετητική Ε.Π.Ε., μηχανολόγοι-μηχανικοί

Βιοκλιματική μελέτη:
Κ. Μόρμορη, αρχιτέκτων-MSc Περ. Σχεδιασμός

Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας:
Γ. Αραχωβιτης, αρχιτέκτων
Λ. Αυγός, σύμβουλος πολ. μηχανικός

Ακουστική μελέτη:
Θ. Τιμαγένης, αρχιτέκτων

Έκταση οικοπέδου: 1121,00 μ2
Δόμηση κτιρίου: 5.000 μ2
Κύριος του Έργου: "Κιβωτός Του Κόσμου"

 

Η μελέτη αφορά την ανακατασκευή πρώην βιοτεχνικού κτίσματος σε κτίριο με χρήση «Ειδικής Μέριμνας για την Μητέρα και το Παιδί». Περιλαμβάνει διοικητικές υπηρεσίας, τραπεζαρία, παιδικό σταθμό, αίθουσες βοηθητικής μάθησης , κοιτώνες φιλοξενίας και αίθουσα συνεδριάσεων 150 ατόμων. Η λιτή επίπεδη ορθογωνική μορφή χαρακτηρίζει μορφολογικά τις όψεις του κτιρίου. Η αναφορά στην έννοια της «Κιβωτού» και η ανάγκη δημιουργίας ζεστού και φιλικού κλίματος οδήγησαν στην επικάλυψη των δύο κύριων όψεων του κτιρίου με κατακόρυφες σανίδες τεχνητής ξυλείας, φυσικής απόχρωσης. Την επίπεδη επιφάνεια των όψεων διασκεδάζουν η διαμόρφωση των ανοιγμάτων σε ελεύθερη οριζόντια και κατακόρυφη διάταξη, με χρήση χρώματος περιμετρικά στα πλαίσιά τους.

ARC_3457

ARC_3394a

ARC_3279a

ARC_3310

13

14

15a

kivotos_5

kivotos_6_

kivotos_7_

kivotos_8