ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Δήμος Κηφισιάς
ΕΚΤΑΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: 6625 μ2
ΔΟΜΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ: 3135μ2 (ΚΤ ΙΙΙ 1460μ2)
Το έργο αφορά την αποκατάσταση δύο διατηρητέων κτιρίων (ΚΤ Ι και ΚΤ ΙΙ), και την προσθήκη νέου τριώροφου κτιρίου(ΚΤ ΙΙΙ) για την λειτουργία ενός Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητος 300 μαθητών.
Το ΚΤΙ (1932, αρχιτέκτονας Σπυρίδωνας Λέγγερης) είναι λιτής, αφαιρετικής μορφής της δεκαετίας του ΄30 ενώ το δεύτερο είναι τυπικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του ΄70.
Βασική αρχή του σχεδιασμού υπήρξε η δημιουργία ενός λειτουργικά, ενιαίου κτιριακού συγκροτήματος με στοιχεία που τονίζουν την ενότητά του, ταυτόχρονα με διακριτή την χρονικότητα των φάσεων της την αρχιτεκτονικής του φυσιογνωμίας.
Το νέο κτίριο (ΚΤ ΙΙΙ) - σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού - τοποθετείται, δυτικά, κατ' επέκταση του ΚΤ (Ι).
Η σύνδεση επιτυγχάνεται, λειτουργικά και μορφολογικά, μέσω ενός τριώροφου μεταλλικού "λαιμού", σε διακριτή υποχώρηση, με γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες καλύπτονται στο νότο με μεταλλικές πολύχρωμες περσίδες στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Εσωτερικά το νέο κτίριο έχει στοιχεία με ζωηρά χρώματα (κουφώματα, περσίδες, στηθαία εσωτερικού αιθρίου και κλιμακοστασίου) με περιβάλλον ελκυστικό και φιλικό στους νεαρούς χρήστες του.
Έχει σχεδιαστεί με τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού (περσίδες, διπλό - αεριζόμενο εξωτερικό κέλυφος κλπ.)
Ο περιβάλλων χώρος ανασχεδιάστηκε ώστε να είναι ευχάριστος, φιλικός για τα παιχνίδια των παιδιών και προσπελάσιμος από άτομα με ειδικές ανάγκες.
Διαμορφώθηκαν ζώνες πρασίνου με χαμηλά ανάγλυφα λοφάκια, πολύχρωμες πέργκολες - κιόσκια, καθιστικά.
Λουλούδια και οπωροφόρα δένδρα προστέθηκαν στην υπάρχουσα πλούσια δενδροφύτευση των πεύκων.