domorinthos | ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ 2018 Α΄ Διεθνές Βραβείο “Best communicator awards,” κατηγορίας Design” ΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΣ, 2018

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ 2018 Α΄ Διεθνές Βραβείο “Best communicator awards,” κατηγορίας Design” ΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΣ, 2018

Α΄ Διεθνές Βραβείο "Best communicator awards," κατηγορίας Design"

ΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑΣ, 2018

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΜΕΛΈΤΗ: 

"ΔΟΜΟΡΙΝΘΟΣ"

Γ. Αραχωβίτης αρχιτέκτων
Λ. Μπόμπου Αραχωβίτου σύμβουλος αρχιτέκτων

 

ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ: 200.00 Μ2

ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:  "HS MARBLES"  Owner Of Marble Quarries 

Το έργο αφορά την δημιουργία ενός περιπτέρου έκθεση μαρμάρου, για τη ετήσια, μεγαλύτερη διεθνή έκθεση "Marmomacc"  στην Βερόνα της Ιταλίας.

Αφετηρία της σύνθεσης υπήρξε η αίσθηση της λευκότητας του συγκεκριμένου μαρμάρου "Βόλακα", η οποία αποδόθηκε με την  απλότητα και την λιτότητα των γραμμών, την απολυτότητα του λευκού και την αντίθεση  λευκού - μαύρου.

Ο συνολικός χώρος διαμορφώνεται σε δύο ενότητες:

 Τον στεγασμένο (100. 00 μ2) , όπου λαμβάνουν χώρα οι συναντήσεις και τον υπαίθριο  (100.00 μ2) χώρο,  αριστερά -  σε μικρή επιφάνεια - και δεξιά του στεγασμένου,   όπου εκτίθενται οι όγκοι  και οι πλάκες των μαρμάρων.

Ο στεγασμένος χώρος, μια ελαφρά μεταλλική κατασκευή αποτελείται από δύο, οπτικά, ανεξάρτητα κυβόσχημα, λευκά παραλληλεπίπεδα (4.00/10.00/4.00μ), σχήματος Π στην τομή τους, Το δάπεδο είναι από πλάκες μαρμάρου  Βόλακα 60/1.20 εκ.

Ο  κύριος ελεύθερος χώρος διαμορφώνεται με μαύρο ξύλινο δάπεδο, το οποίο περιμετρικά φέρει λωρίδα πλάτους 0.50 μ. πληρούμενη με θραύσματα του ίδιου μαρμάρου.

Την όλη  κατασκευή διασχίζουν εγκάρσια και κατακόρυφα, δύο πανέλα χρώματος μαύρου, 17.50 μ και 9.50 μ και ύψους 2.00 μ. για την ανάδειξη των λίθινων όγκων.

 Τα μαρμάρινα εκθέματα αναδύονται από ανοίγματα, στο δάπεδο τα οποία περιμετρικά γεμίζουν, ομοίως, με μαρμάρινα θραύσματα.

Εσωτερικά τα έπιπλα είναι σε χρωματισμούς άσπρου - μαύρου εκτός από το κόκκινο μπάρ.

Το έργο έλαβε το διεθνές βραβείο" Best communicator awards"  κατηγορία "Design" της έκθεσης : " Για την συνολική του ένταξη στον εκθεσιακό χώρο, για την επιλογή των υλικών και για την υψηλής αισθητικής εκφραστικές φόρμες του"  σύμφωνα με τις απόψεις της Κριτικής Επιτροπής..

 

verona

verona_A

verona_B1

verona_B2

verona_C1

verona_C1

verona_C2

verona_D

verona_E

verona_F